Reiki

Rei betekent universele energie en Ki staat voor levensenergie.

Energie is overal in en om ons heen. Door middel van Reiki kun je deze energie sturen. De Reiki gever werkt als het ware als doorgeefluik. Mikao Usui (1865-1926) heeft het reiki systeem ontwikkeld waarvan ik gebruik maak, maar reiki was er altijd al. Het verhaal gaat dat Mikao na 21 dagen mediteren een moment van verlichting kreeg waarin hij zich als het ware de reiki en de reiki symbolen herinnerde. Van daaruit heeft hij een systeem ontwikkeld om de Reiki te gebruiken en heeft hij verschillende mensen opgeleid tot Reikimeester zodat deze de Reiki weer verder konden onderwijzen. Reiki werkt daar waar je het nodig hebt en geeft je wat je dragen kan. Het is niet mijn energie die gebruikt wordt maar de energie die overal om ons heen is.

Heb jij last van:
• Onrust
• Hoofdpijn
• Vermoeidheid
• Spijsverteringsklachten
• Huidproblemen
• Allergieën
• Stress gerelateerde klachten
• Pijn als gevolg van ongevallen of kwetsuren
• Allerlei andere lichamelijke klachten
• Allerlei mentale problemen, zoals burnout, angst, gebrek aan focus, niet lekker in je vel zitten

Reiki is een alternatieve vorm van zorg, en kan dus heel goed naast de reguliere behandelingen bestaan. ( het is geen vervanging voor medische behandelingen en het is daarom altijd goed om een arts te raadplegen bij klachten).

Behandeling

Je kunt kiezen voor 1 behandeling of voor meerdere behandelingen, net wat goed voelt. Bekijk hier de tarieven

Reiki kan zowel op afstand worden gegeven als op locatie waar we samenkomen en de behandeling uitvoeren. Bij allebei de manieren is het fijn om lekker zittende kleding aan te doen om het je zo comfortabel mogelijk te maken. Tijdens de behandeling waar we samenkomen wordt er gebruik gemaakt van handoplegging en symbolen en je houdt dan ook je kleding gedurende de hele behandeling aan. Bij Reiki op afstand spreken we van te voren een tijd af zodat je echt kunt ontspannen en klaar bent voor de behandeling. Je kiest een voor jou rustige plek uit waar je niet gestoord wordt en waar je lekker ontspannen kunt zitten of liggen. De Reikibehandeling duurt ongeveer een half uur. Daarna kun je nog lekker even blijven liggen. Er is de mogelijkheid om de behandeling na te bespreken gelijk na de Reiki, maar dit kan ook een dag of een paar dagen later gebeuren, net wat goed voelt. De nabespreking duurt ook een kwartier tot een half uur.

Vraag maar raak!

Mocht je vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen, vraag maar raak!